Berbere

Berbere är en het kryddblandning som används i etiopisk matlagning. Detta recept ger ca 3-4 dl. Själv gjorde jag halva receptet.
 
 
Ingredienser:
1 msk mald ingefära
1/2 msk mald koriander
1/2 msk kardemumma
1/2 msk malda bockhornsklöverkorn (själv kunde jag inte hitta denna krydda just nu men läste nånstans att mald valnöt kan ersätta det, vilket jag då gjorde i min kryddblandning)
1/2 msk mald muskotnöt
1 tsk mald nejlika
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kryddpeppar
2 msk salt
1 dl cayennepeppar
1 dl paprikapulver
1 msk svartpeppar
 
1. Rosta ingefära, kardemumma, bockhornsklöver (eller valnöt), muskotnöt, nejlika, kanel och kryddpeppar på låg värme i en torr stekpanna (alltså inget fett) ca 5 min under omrörning.
2. Tillsätt sedan cayennepeppar, paprikapulver, salt och svartpeppar. Fortsätt att rosta i ca 10 min under omrörning. Lät kallna. Förvara torrt, förslagsvis i tomma överblivna kryddburkar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0