Rödspätta i ugn med ris

Den här rätten gjorde min pappa till oss när jag var barn. Jag och mina syskon äskade denna fiskrätt. Den är lätt att göra och tar bara ca 20 min. Perfekt en vardag när tiden inte riktigt finns till matlagning.
 
 
ca 400 g rödspätta
2,5 dl mellangrädde
1 burk svart stenbitsrom
svartpeppar
4 port långkornigt ris
 
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg rödspättan i en ugnsfast form. Häll över grädden och stenbitsromen. Krydda med lite svartpeppar. Ställ in i ugnen.
  3. Koka riset enligt förpackning.
  4. Servera gärna med nån grönsak. 
Jag brukar även krydda min mat med lite narom (alpnaering) vid servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0