Parmalindad honungsmelon

Ett supergott och enkelt mellanmål är Parmalindad honungsmelon. De enda ingredienserna som behövs är någon typ av lufttorkad skinka och honungsmelon. Dela melonen i mindre bitar och linda in i lufttorkad skinka och det är färdigt. Suveränt tilltugg att bjuda på när du ska få gäster på middag och maten inte är riktigt klar.

Ljummen bulgur med ajvarkyckling

Detta recept hittade jag på coops hemsida fast då var det kycklingsspätt. Riktigt gott och enkelt att göra.
 
 
500 g kyckling
1 dl turkisk yoghurt
1 dl avjar relish
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1/2 tsk cayennepeppar
 
Ljummen bulgur:
3 dl bulgur
5 dl vatten
1/2 tsk salt
1 grönsaksbuljongtärning
1 granatäpple (kärnorna)
1 dl hackad mynta
1 dl hackad persilja
ca 150 g fetaost
 
1. Blanda yoghurt, ajvar, vitlök, salt och cayennepeppar. Skär kycklingen i mindre bitar och blanda i såses. Låt dra i ca 20 min. 
2. Sätt på ugnen på 225 grader. Häll kycklingen och såsen på en bakplåtspappersklädd plåt och ställ in i ungnen i ca 12 min.
3. Koka upp vatten, salt och grönsaksbuljongtärning. Häll i bulgur och låt sjuda ca 8 min. 
4. Sprid ut bulguren på ett stort fat och låt svalna.
5. Strö granatäpple, mynta och persilja över bulguren och smula över fetaosten.
 
Klart att avnjuta. Beräknad tillagningstid är ca 20+15 min. Det här kommer jag och min sambo att äta fler gånger helt klart.

Hallon- och kokosgröt

Var tvungen att prova en ny typ av gröt. Det var riktigt gott. Nästa gång ska jag prova att ersätta mjölken med kokosmjölk för att se om det blir mer kokossmak.
 
 
1 dl mjölk
1/2 dl fiberhavregryn
1 dl frysta hallon
1 msk kokosflingor
 
Koka ihop alla ingredienser i en kastrull och servera med mjölk. Supergott!!!

Krump "L" isalata

Krump "L" isalata är en ungersk rätt som min kära vän Timea har presenterat mig för. Det är en enkel potatissallad med ägg och korv som är fantastiskt god. Denna rätt gjorde jag i måndags och jag går lite på känn när jag gör denna. 
 
 
Ingredienser:
ca 8 medelstora potatisar
en delikatesskorv (jag valde idag att ta coops konjaksmedwurst)
ca 6 ägg
ca 1/2 - 1 rödlök
ca 40 blandade gröna och svarta oliver
rapsolja
ättikssprit (eftersom jag höftar och smakar av så vet jag inte exakt mängd)
salt 
peppar
 
1. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka potatisen i ca 10 min. Hårdkoka äggen.
2. Skär korven i mindre bitar. Skala och skiva rödlöken i halvcirklar. Skiva äggen. 
3. Varva potatis, korv, ägg, lök och oliver. Ringla över olja och skvätt på ättikssprit. Salta och peppra. Rör om försiktigt. Äggulorna kommer att blanda sig med oljan och ättiksspriket.

RSS 2.0