Aioli

Denna aioli har vi ätit till grillat så länge jag kan minnas och är en av mina favorittillbehör. Den är busenkel att göra och med få ingredienser som dessutom alltid brukar finnas hemma. Prova den gärna. 
 
 
2 st äggulor + 1 helt ägg
ca 3 dl rapsolja, eller tills det blir den tjocklek som man vill ha. (Tänk på att ju mer olja, desto tjockare aioli)
Vitlöksklyftor efter smak (idag blev det 2 stora klyftor för mig)
salt och peppar efter smak.
 
1.Vispa ihop ägg, äggulor och olja till det blir en tjock konsitens. 
2. Smaksätt sedan med pressad vitlök, salt och peppar. Redo att servera till kanske ett gott kött.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0