Äppel- och bananmuffins
Jag såg detta recept utklippt hemma bland receptböckerna och tänkte att jag skulle provbaka dem för att ta med som mellanmål. Gjorde lite småändringar i receptet bara.

3 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl special
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl linfrön
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
1 äpple
2 bananer
2 dl äppeljuicekoncentrat (finns som just 2 dl-förpackningar)
2 ägg
1/2 dl rapsolja
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl special, solroskärnor, linfrön, bakpulver, kanel och salt i en skål.
3. Skala och skär äpplet i små bitar. Mosa bananerna med en gaffel. Blanda i detta i den torra blandningen tillsammans med äppeljuicekoncentrat, ägg och rapsolja. Använd gärna en slickepott.
5. Häll i smeten i ca 20 medelstora muffinsformar eller 12 stora. Sätt in i ugnen i ca 16-20 min beroende på storleken på muffinsformarna.
Goda att äta med en klick vaniljkesella på.
Kommentarer
Trackback