Fläskfilépasta med soltorkade tomater

Igår åt vi denna rätt hos våra vänner. Det var väldigt gott så jag bad om att få lägga ut receptet här i bloggen. De hade hittat inspiration i ett av Coops "Mera smak"- tidningar. Prova gärna.
600 g fläskfile
200 g champinjoner
smör
1 strimlad rödlök
2 pressade vitlöksklyftor
150 g soltorkade tomater
5 dl matlagningsgrädde
ca 3 msk tomatpuré
salt och svartpeppar
 
Servera till: färsk pasta av valfri sort.
 
1. Skiva fläskfilén i 1 cm  tjocka skivor. Skiva shampinjonerna. Stek fläskfilén och champinjonerna i smör så de får fin färg, ca 4 min. Lyft ur köttet.
2. Koka saltat pastavatten.
3. Lägg i lök och vitlök i stekpannan. Stek under omrörning någon minut i pannan. Häll i grädden, tomatpurén och de soltorkade tomaterna. Lägg i köttet, salta och peppra. Låt småputtra i ca 5 minuter.
4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Redo att servera tillsammans med en god fetaostsallad.
 
Mums!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0