Kalvfärsbiffar med fetaost och potatis och paprikasås
Som jag lovade igår kommer nu detta recept. Det fick tummen upp av sambon och detta recept går snabbt och lätt att göra.

Kalvfärsbiffar med fetaost
ca 500 g kalvfärs (kan bytas ut till nötfärs eller fläskfärs om man vill)
1 tsk alpnaering köttbuljong
2 msk alpnaering löksoppa
4 msk ljummet vatten
1 ägg
75 g fetaost
Paprikasås
2 dl grädde eller matlagningsgrädde
1 tsk alpnaering grönsaksbuljong
4 msk ajvar relish
salt
Serveras till kokt potatis
1. Blanda köttbuljong löksoppa och vatten i en bunke och låt dra i ca 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ner kalvfärsen, ägget och fetaosten i bunken. Forma biffar av färsblandningen och stek på ytan i stekpanna. Lägg biffarna på en plåt eller ugnsfast form och sätt in i ugnen i 10-15 minuter.
2. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt.
Det finns både stark och mild ajvar relish och båda funkar säkert bra. Själv har jag använt den milda.
Paprikasåsen hittade jag hos följande bloggerska http://vardagsmatalajess.blogg.se/.
Kommentarer
Trackback