Kycklinggratäng med dijon och basilika

 
4 st kycklingfiléer
smör att steka i
1 tomat
1 kruka färsk basilika
2 dl matlagningsgrädde
3 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor eller 1 tsk alpnaering vitlökspulver
2 dl creme fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost
Servera med: Haricot vertes i lite smör
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa och banka till kycklingfiléerna så att dom är jämna. Stek dem i smör till de får en fin färg på ytan.
2. Skär tomaten i tunna skivor. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och fördela tomaterna ovanpå. Repa och hacka basilikan och strö den över kycklingen och tomaterna.
3. Blanda dijonsenapen med grädden. Pressa i vitlöken alternativt blanda i vitlökspulvret. Bland sedan i creme fraiche, salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och strö sedan på osten på toppen. Sätt in i ugnen i 20-25 min.
 
Ska jag vara ärlig så föll inte denna maträtt helt i min smak, men min sambo tyckte mycket om den så därför lägger jag upp receptet iaf. OBS! Det är viktigt att komma ihåg att man måste prova nya saker för att upptäcka nya fantastiska smakupplevelser och få reda på vad man gillar och inte gillar. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0