Leila Lindholms rågbullar med russin

Jag blev rekommenderad att prova på dessa rågbullar som Leila Lindholm i "Lejla bakar" har gjort. Gudomligt goda!!
 
 
Ingredienser:
35 g smör
3 dl mjölk
1/2 dl mörk sirap
1 msk brödkrydda
1 tsk salt
50 g jäst
7 dl rågsikt
1 dl russin
1 ägg
 
1. Smält smöret i en katrull, tillsätt mjölk, sirap, brödkrydda och salt. 
2. Smula ner jästen i en bunke, häll i degvätskan. Tillsätt rågmjöl och jobba till en smidig deg. Rör ner russin. Låt jäsa i 30 min under duk.
3. När jäsningen är färdig, dela degen i 12 bitar och forma vardera till en rund bulle (jag använde lite mjöl vid rullningen då det blev rätt kladdigt). Låt jäsa ytterligare 30 min under duk på en plåt med bakplåtspapper.
4. Värm ugnen till 225 grader.
5. Vispa ett ägg och pensla varje bulle (detta så att de får färg). Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
 
(recept: "Piece of cake" - Leila Lindholm)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0