Viltfärsbiffar i Kantarellsås med hemmagjord potatismos
Dagens middag blev viltfärsbiffar (köpt färdiga) med kantarellsås och hemmagjord potatismos. Det blev tummen upp från sambon och måste erkänna att jag lyckades bra med både såsen och moset.

Kantarellsås
1 lök
150 g kantareller (jag köpte frysta som jag tinade på ett fat i kylen innan jag använde dem)
ca 1,5 msk smör
4 dl grädde
3 msk konc kantarellfond
1/2 msk soya
1. Fräs lök och kantareller i smöret i en kastrull. Tillsätt sedan grädde, kanarellfond och soya. Låt koka upp.
2. (detta steg behöver man inte göra) Häll sedan såsen över de färdigstekta viltfärsbiffarna och servera till hemmagjort mos och lingonsylt.

Hemmagjort potatismos
700 g mjölig potatis
1 dl mjölk
1 krm muskotnöt
1/2 krm svartpeppar
1 krm salt
1. Koka potatisen så att den nästan går sönder. Häll av vattnet.
2. Mosa potatisen med en gaffel och blanda i resten av ingredienserna. Rör om med en sked eller slev.
3. Färdigt att servera. Enkelt och snabbt med enkla redskap som alla har i sitt kök.
Smaklig måltid!!!
Kommentarer
Trackback