Ljummen bulgur med ajvarkyckling
Detta recept hittade jag på coops hemsida fast då var det kycklingsspätt. Riktigt gott och enkelt att göra.


500 g kyckling
1 dl turkisk yoghurt
1 dl avjar relish
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1/2 tsk cayennepeppar
Ljummen bulgur:
3 dl bulgur
5 dl vatten
1/2 tsk salt
1 grönsaksbuljongtärning
1 granatäpple (kärnorna)
1 dl hackad mynta
1 dl hackad persilja
ca 150 g fetaost
1. Blanda yoghurt, ajvar, vitlök, salt och cayennepeppar. Skär kycklingen i mindre bitar och blanda i såses. Låt dra i ca 20 min.
2. Sätt på ugnen på 225 grader. Häll kycklingen och såsen på en bakplåtspappersklädd plåt och ställ in i ungnen i ca 12 min.
3. Koka upp vatten, salt och grönsaksbuljongtärning. Häll i bulgur och låt sjuda ca 8 min.
4. Sprid ut bulguren på ett stort fat och låt svalna.
5. Strö granatäpple, mynta och persilja över bulguren och smula över fetaosten.
Klart att avnjuta. Beräknad tillagningstid är ca 20+15 min. Det här kommer jag och min sambo att äta fler gånger helt klart.
Kommentarer
Trackback